Meny
Vi har besvarat 0 samtal senaste 60 minuterna Kötid just nu: 0 sekund

KundserviceMitt bredband fungerar inte. Vad gör jag?

Är du ännu inte kund hos oss måste du först registrera dig för att kunna starta upp dina tjänster.

Du registrerar dig här!

Är du redan kund hos oss och har problem med ditt bredband så finns det faktiskt en del saker du enkelt kan kolla själv innan du kontaktar kundservice.

Börja med att kontrollera så att alla kablar sitter där de ska och starta sedan om dina enheter. Ibland kan en vanlig omstart lösa flera problem som kan uppstå med ditt bredband.

Efter att du kontrollerat så att alla kablar sitter korrekt bör du starta om dina enheter. En enkel omstart löser väldigt många bredbandsrelaterade problem. Tänk på att starta om samtliga enheter du upplever problem med (Router, dator, surfplatta, mobiltelefon).

Om du kontrollerat alla kablar och startat om enheter men ändå upplever problem så kan du koppla bort eventuell router för att koppla datorn direkt. På detta vis kan du kontrollera om det skulle vara din router som orsakar problemen.

För att komma ut på internet så krävs en IP-adress. Kopplar du in en enhet till bredbandsuttaget får denna enhet en IP-adress som är knuten till ditt abonnemang. IP-adressen låser sig till enheten i 24 timmar vilket betyder att du kan behöva vänta tills att denna tid har löpt ut innan din nya enhet kommer ut på internet. Vill du byta enhet och inte vänta ut IP-låsningen så kan du frigöra den på egen hand. Koppla först in det som du vill använda och logga sedan in på Mina Sidor. Gå därefter in på Bredband och tryck på knappen Frigör Lease, så släpps den inom 1 minut.

Har du gått igenom stegen ovan men fortfarande upplever problem?

Då är det dags att kontakta vår kundservice på 08-525 073 00

Min faktura

Vart är min faktura?

Din första faktura kommer alltid som brevfaktura, har du aktiverat Kivra så hamnar din faktura här, i din digitala brevlåda. Annars kommer den som vanligt med posten.

Fakturan kommer per automatik till den adress som tjänsten är beställd till, önskar du fakturan till en annan adress ber vi dig att kontakta Kundservice.

Du faktureras ej innan beloppet överstiger 50:-, exempelvis kommer fakturan för F-Secure 1PC varannan månad då detta paket kostar 49:-.

Fakturan anländer alltid i början av månaden och du kan alltid se dina fakturor på Mina Sidor.


Varför är min första faktura så hög?

Beroende på när i månaden du valt att starta upp ditt abonnemang så kan första fakturan se annorlunda ut. Anledning till detta är för att du betalar dina fasta avgifter i förskott.

Låt oss säga att du valt att starta ditt abonnemang 15:e och att ditt brytdatum är den sista varje månad.
Då kommer din första faktura att se ut såhär:

  • Från 15:e (när du valt att starta ditt abonnemang) till den sista.
  • Sedan även från den första till den sista för den månad som du är i när fakturan kommer samt nästkommande månad.

På första fakturan betalar du alltså från det datum du startade abonnemanget, den månad du är inne i när fakturan kommer och för en månad i förskott

Men du kan vara lugn, detta inträffar endast vid första fakturan.

Hur ansöker jag om autogiro?

Du ansluter dig till autogiro via din internetbank. Tänk på att om ditt kundnummer innehåller bindestreck så skall även detta anges vid beställningen.

  1. Logga in på din internetbank
  2. Välj "autogiro"
  3. Sök på Ownit som betalningsmottagare eller ange bankgironummer 5860-8225
  4. Ange ditt kundnummer. Om du inte kan ditt kundnummer så hittar du det på Mina sidor och på dina fakturor
  5. Signera. Klart!

Varför fungerar min e-postadress inte längre?

Man kan enbart använda sig av en e-postadress från oss om man betalar för andra tjänster såsom bredband eller tv. Är det så att man avslutat alla andra tjänster kommer e-postadressen inom kort att inaktiveras.

Ställ din fråga till oss här