Meny

Så får du bäst WiFi i hemmet

För fjärde året i rad toppar bredbandsleverantören Ownit kategorin nöjdast Bredbandskunder i SKI:s årliga telekomrapport.

Ownits WiFi-expert Axel Kernchen delar med sig av sina bästa tips på vad du själv kan göra för att få ett riktigt bra bredband i hemmet.

Gör så här:

I rapporten Telekom 2017 från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) framgår det att Ownit befäster sin position som bredbandsleverantören med nöjdast privatkunder. Även i Telekom 2014, 2015 och 2016 rankade kunderna Ownit högst.

– Jag är stolt, men inte särskilt förvånad. Vi har länge arbetat med kundvård enligt en modell där alla anställda föreslår förbättringar, utifrån vad de själva ser och vad kunder har sagt till dem. Oavsett vilken roll du har ska du snabbt kunna hjälpa till. Kunden ska aldrig känna att det är långt till support, säger Anders Clarin.

En som dagligen hjälper kunder är kundservice- agenten Axel Kernchen i Ownits kundservice. Många av frågorna handlar om WiFi i hemmet och hur man får bästa möjliga täckning. Här är hans bästa tips på vad du själv kan göra för att få ut maximalt av ditt bredband:

Tänk på var du placerar routern

Undvik att placera routern så att den tvingas skicka signaler genom tjocka väggar, armerade väggar, genom våningsplan, vitvaror eller genom akvarium. Om du av någon anledning ändå måste ha din router olyckligt placerad bör du komplettera med ytterligare en router eller accesspunkt.

Ta enkelt reda på din optimala kanal

Även om många routrar har förmågan att själv skanna av och hitta vilken kanal som passar bäst i ditt hem är det bra att själv utföra ett enklare kanaltest. Ladda ner gratisappen WiFi Analyzer till din mobil. Appen hjälper dig att finjustera åtkomstpunkter för WiFi. Jag lovar att det är betydligt enklare än vad du tror.

Välj teknik efter din omgivning

Om det är väldigt många nätverk som konkurrerar om utrymmet där du bor, så kan det vara klokt att välja tekniken 5,0 Ghz bandet. Anledningen är att detta inte är lika trafikerat idag som andra tekniker.

För fler frågor kontakta Ownits kundservice: e-mail: info@ownit.se och telefon: 08-525 07 300.

Detta är Ownit

Ownit är ett svenskt bolag som erbjuder privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag en kostnadseffektiv helhetslösning för Bredband, TV, Telefoni och LAN-installation.