Snabbare bredband
för gaming.

Enligt gamingplattformen Steam är alla andra bredband långsammare.

Är Ownit snabbast mot Bredbandskollen? Inte omöjligt. Det vi har siffror på är att Ownit är snabbast mot Steam, en av världens största spelplattformar med 47 miljoner användare.

Steam.jpg

Ownit levererar enligt Steam en snitthastighet på 138 Mbit/s, vilket är ca 21% snabbare än snitthastigheten bland svenska operatörer (uppdaterat dec-23). Varje sekund, dygnet runt mäter Steam de uppkopplingshastigheter som olika operatörer levererar. Spelplattformen där du kan köpa och ladda ner spel har en ovärderlig roll för gamers av alla typer runt om hela världen. Steam håller egen statistik på trafikflöden och Ownit har toppat dessa mätningar de senaste åren. Se Steams mätningar.

Bli snabbare redan idag - Prova Ownit för 50% rabatt i 3 månader!

Hur påverkar bredbandet din gaming?

Hastighet – Den eviga frågan när det gäller bredband. Slutsatsen att snabbare alltid är bättre är definitivt inte fel, speciellt om det finns andra i ditt hushåll som kommer att använda tjänsten samtidigt. Men hastighet är inte den viktigaste faktorn.

Ping och paketförlustDen här faktorn är lite mer teknisk än vilken hastighet du beställer, men kanske den allra viktigaste. Hög ping och paketförlust är det som skapar lagg i onlinespel, och antagligen anledningen till de största frustrationerna.

Inga begränsningar på mängd data eller trafik – Viktigt är att du har en leverantör som ser till att du kan spela på full fart när som helst på dagen.

Spela med kabelDet bästa sättet att försäkra dig om en stabil uppkoppling när du spelar är att koppla upp dig via en nätverkskabel.

En bra router – Om du trots ovan tips spelar trådlöst behöver du en router som ger dig de bästa förutsättningarna för hastighet, stabilitet och intervall. Du som Ownit-kund kan även använda dig av Ownit Fixit för att optimera ditt WiFi.

En pålitlig leverantör med bra support – Det viktigaste är att du har valt en leverantör som ser till att allting bara fungerar. Däremot vill du även se till att de även erbjuder bra support när du behöver det.

Våra samarbeten i gaming-världen.

Häng med när YouTubern Frolle besöker Ownits serverhall!

Frolle är en mästare på eFotboll! Nyligen hängde han med vår nätverkstekniker Chris ut till en av Ownits serverhallar. Rundturen avslutades med en riktig jämn FIFA match. Se videon här!