Ownit presenterar ny WiFi-router med senaste marknadsstandarden.

Nu är det snart dags, WiFi 6 når Ownit. Den nya routern är utformad för att lösa några av de största utmaningarna med trådlöst internet i nordiska hem. Den levererar inte bara högre hastigheter, utan även en mycket bättre användarupplevelse – snabbare, pålitligare och redo för framtiden.

Önskar du att beställa routern? Klicka här för att genomföra din routerbeställning.

Ownit presenterar ny WiFi-router med senaste marknadsstandarden.

Den nya routern - Icotera i4882.

Ownits första WiFi 6-router är utvecklad av den danska routertillverkaren Icotera, ett företag med många års erfarenhet av utveckling av både hård- och mjukvara som möter de skandinaviska konsumenternas behov.

"Ownits målsättning är att våra kunders bredband ska hålla högsta tänkbara kvalitet. Oavsett om bredbandet används trådlöst eller via kabel. Nu kan vi äntligen förbättra kvaliteten för våra kunder med den ultimata standarden för trådlös uppkoppling på marknaden: WiFi 6. Vår nya router levererar maximal prestanda och täckning, samtidigt som den är rustad för framtiden", säger Erik Linde, Ownits VD. "Vår nya WiFi 6-router uppfyller alla dessa krav. Vi är övertygade att den kommer att revolutionera användarupplevelsen för våra kunder, och vi är väldigt glada över att den nu är redo att lanseras."

Vad innebär egentligen WiFi 6?

Den nya WiFi 6-routern är en efterlängtad lösning på de dagliga utmaningar som många slutanvändare möter med trådlöst internet.

"I Skandinavien möter vi en rad specifika utmaningar för slutanvändarna. Höga hastigheter och ökande användning av streaming & spelande från flera samtida användare bidrar till allt högre krav på trådlösa nätverk. Det handlar inte längre bara om att leverera högre hastigheter till individuella hem, utan även att garantera att hastigheten är tillgänglig och pålitlig i hela hemmet för alla användare samtidigt. Detta gör förstklassiga Wi-Fi-produkter relevantare än någonsin för de många slutanvändare som kämpar med att få täckning i hela hemmet och den hastighet och upplevelse de faktiskt betalar för", säger René Brøchner, VD på Icotera.

Den nya routern är utformad för att lösa alla dessa problem. Enligt René Brøchner är det här en smart lösning.

"Den nya WiFi 6-routern kan leverera upp till 10 gånger så höga hastigheter än en normal WiFi 5-router. Men hur vi använder internet idag ställer höga krav på vår täckning i hemmet, och lösningen är inte bara högre hastigheter – här spelar högkvalitativa routrar en allt större roll i att skapa en optimal upplevelse", säger han.

Så säger Icotera om samarbetet.

Johan Westerberg, VP Sales på Icotera,

"När Ownit valde att ta steget till nästa generations WiFi-standard så är vi glada att de valde oss på Icotera till sin router partner. Genom viljan att erbjuda sina kunder den mest kapabla router som finns på marknaden har vi tillsammans jobbat fram denna lösning. Att erbjuda sina kunder den tekniskt sett starkast möjliga routern baserat på en lösning som innehåller inte mindre än 8x8 antenner visar på att man vill fortsätt att placera sig i topp hos kunder som verkligen vill ha kvalitet.

Ownits vilja att alltid sätta kundens behov först har genomsyrat hela projektet tillsammans med oss på Icotera och lett fram till lanseringen av denna router som kombinerar design, räckvidd, kvalitet och långsiktighet."

Nyckeln är kapacitet och implementering.

Idag försöker många användare lösa problemet med instabila nätverk genom att ansluta accesspunkter och extenders. Hädanefter kommer en router med rätt kapacitet och implementering från början att vara både en bättre och billigare lösning.

"Den nya WiFi 6-routern från Ownit har 8x8 5 GHz antenner, vilket är 4 gånger fler än i en typisk router. För att verkligen stödja nätverk med flera användare, krävs minst 5x5 GHz antenner, vilket i dag endast erbjuds av ON Semiconductor. Fler antenner innebär ett mindre behov av accesspunkter, och för många användare betyder det en enklare uppsättning med maximal täckning - eller kort sagt; en mycket bättre användarupplevelse", säger René Brøchner.

Irvind Ghai, vice president of marketing, tillägger,

"Vår 12x12 (8x8 + 4x4) MIMO-arkitektur är utformad för förstklassiga lösningar,, Wireless Connectivity & Signal Processing Division på ON Semiconductor. Vi ser fram emot att bidra till Ownits WiFi 6-router med våra chipset och en allmän förbättring av användarupplevelsen i skandinaviska hushåll."

René fortsätter,

"Lösningen som Ownit har valt går i linje med vad vi börjar se från andra europeiska nivå 1-leverantörer, som exempelvis Deutsche Telekom. De börjar nu leverera liknande lösningar för att kunna möta kundernas framtida behov ur ett WiFi 6-perspektiv. Det är bara en fråga om tid innan 8x8 5GHz antenner blir standarden för förstklassiga WiFi 6-lösningar."

Om Icotera.

Icotera är en ledande europeisk utvecklare och tillverkare av Fiber-to-the-Home (FTTH) CPE-lösningar. Våra intelligenta FTTH Gateways, managerade Ethernet Routrar och Access Punkter inkluderar förstklassig Wi-Fi och är optimerade med vårt end-to-end realtidsnätverk samt in-home Wi-Fi monitoringslösning. Som teknisk ledande inom vårt område skapar vi och levererar produkter med överlägsen design, kvalitet och prestanda. Vi ger även fibernätoperatörer skräddarsydda, flexibla och kostnadseffektiva lösningar för att passa individuella behov.

Besök www.icotera.com för ytterligare information.