How can we be of assistance?

Our guides cover most inquiries.

Guides Contact us Service status

Equipment

Hur kopplar jag in min Mediabox?

Innan vi börjar inkopplingen har vi tre snabba tips som är bra att ha i åtanke.

 • Kontrollera att bredbandet är igång innan du startar Mediaboxen och att du är uppkopplad mot internet. Om du inte ännu har kopplat in din Ownit-router behöver detta installeras först. Guider för detta finner du här.

 • Använd de kablar som tillhör boxen. Äldre kablar kan ha en annan strömstyrka eller generell kvalitet än vad din nya Mediabox behöver, vilket kan göra att tjänsten inte fungerar.

 • Din Mediabox behöver inte stå synlig, men tänk på att den inte får ställas ovanpå annan elektronisk utrustning eller i ett stängt skåp. Lämna minst 20 cm fritt ovanför så att det blir ordentlig ventilation.

  Allt redo? Då kör vi!
  • 1. Koppla HDMI-kabeln från Mediaboxen till din TV.

   1. Koppla HDMI-kabeln från Mediaboxen till din TV.

   2. Anslut nätverkskabeln från Mediaboxen till din router.

   2. Anslut nätverkskabeln från Mediaboxen till din router.

   Koppla mediaboxen via en nätverkskabel till LAN1 eller LAN2 på din router från Ownit.

   Du kan även använda tjänsten trådlöst via WiFi. Däremot är det inte något vi rekommenderar. Vissa funktioner i boxen stöds inte trådlöst, så som text-TV och visst kanal-innehåll. Dessutom kan vi via WiFi inte garantera att TV-kvaliteten är störningsfri. Det beror på ett antal olika faktorer, så som hur mycket lokala radiostörningar du har i hemmet och avstånd till routern.

   3. Koppla strömkabeln mellan Mediaboxen och ett eluttag.

   3. Koppla strömkabeln mellan Mediaboxen och ett eluttag.

   Använd aldrig någon annan strömkabel än den du fick tillsammans med Mediaboxen. Att göra det kan medföra att boxen slutar fungera eller i värsta fall orsaka brand.

   4. Sätt in batterierna i fjärrkontrollen.

   4. Sätt in batterierna i fjärrkontrollen.

   5. Starta Mediaboxen med knappen på ovansidan.

   5. Starta Mediaboxen med knappen på ovansidan.

   Se till så att din TV är påslagen. Om du inte får upp startbilden från Mediaboxens installationsflöde, se till så att rätt källa (source) är vald på din TV med hjälp av TV:ns fjärrkontroll.

   6. Följ installationsflödet på din TV.

   6. Följ installationsflödet på din TV.

   När Mediaboxen laddar ned ny mjukvara fungerar inte fjärrkontrollen, detta kan ta en stund. Vänta då tills nedladdningen är klar innan du fortsätter med installationsflödet.

   Färdigt!

   Nu är installationen klar och det är bara att börja titta. Om du inte redan har gjort det, passa även på att aktivera ditt Ownit Play-konto. Alla dina filmer och serier synkroniseras mellan Mediaboxen och appen, så du kan titta precis när och hur du vill.

   Tips: Kolla hur fjärkontrollen till Mediaboxen funkar (pdf).

   Om Ownit Play inte ingår i avtalet uppgraderar du själv enkelt via Mina Sidor.