Hur kan vi stå till tjänst?

Vi har guider som täcker det mesta av det du behöver hjälp med.

Guider Kontakta oss Driftstatus

Bredband

Vad är Wifi?

Wifi är det trådlösa nätverk du ansluter till i hemmet, på jobbet eller på flygplatsen.

Wifi är alltså den teknik som gör att du kan använda internet i till exempel mobilen eller datorn utan att behöva ansluta med en kabel. Det wifi du har i hemmet kommer från din router, som alltså omvandlar signalen som den får från uttaget. Utan en router har du inget trådlöst nätverk att använda i hemmet.

Hur ansluter jag till Wifi?

Har du en router från Ownit som du ej har bytt namn på så ska du söka efter ett nätverk med just "Ownit" i namnet.
Du hittar alltid namnet på ditt eller dina nätverk på undersidan av din router och i telefonen hittar du sedan nätverket i listan som på bilden här bredvid.

Hur ansluter jag till Wifi?
Varför har jag två nätverk att välja på?

Varför har jag två nätverk att välja på?

Ser du två nätverk från din router så har du en så kallad dualband router.

Du har då två tillgängliga nätverk, ett som går på 5Ghz-bandet och ett som går på 2,4Ghz-bandet.

Enkelt sagt så kan man säga att önskar du en högre hastighet så ska du välja att ansluta till det som heter 5Ghz, och befinner du dig längre från routern så ska du istället välja det som heter 2,4Ghz.

Varför får jag inte ut min hastighet på Wifi?

Du kommer aldrig att få ut samma hastighet på ett trådlöst nätverk som på en anslutning med kabel. Den hastighet du får ut beror på den typ av router du har, var den är placerad, dina grannars nätverk och dess ålder. Högre hastigheter kräver också att den enhet du vill surfa på, till exempel mobilen eller datorn, klarar denna hastighet.

Vilken router ska jag köpa?

Alla de routrar vi erbjuder är dualband-routrar, vilket är det första du bör kika efter om du vill ha ett bra nätverk.

Är du lite osäker kan det även vara skönt att ha all support samlad hos oss, med tillgång till funktioner så som kanalbyte och byte av nätverksnamn direkt på Mina Sidor.

Vi gör dock inga begränsningar i vårt nät, utan önskar du använda en router från annan leverantör så är det inga problem. Notera dock att då det är routern som omvandlar signalen, så ska problem med det trådlösa nätverket - ditt wifi, felsökas och felanmälas till routertillverkaren.

Vilken router ska jag köpa?